Pomerančové šodó s vínem a jahodovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančové šodó s vínem a jahodovou omáčkou
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16244 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
125 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citronová tráva |
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
400 ml | Hroznové víno |
400 g | Jahody zahradní |
1 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Pudinkový prášek - vanilkový |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 927,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citronová tráva, Cukr krupice, Hroznové víno, Jahody zahradní, Pomeranče, Pudinkový prášek - vanilkový, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančové šodó s vínem a jahodovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Želatinu necháme nabobtnat v 50 ml studené vody. Pomeranč řádně omyjeme, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a přecedíme. Nabobtnalou želatinu rozpustíme v 50 ml vína, odstavíme, po chvíli přilijeme zbytek vína, přidáme pomerančovou kůru a šťávu, 30 g cukru, vanilkový cukr. Směs vychladíme za občasného promíchání 8 minut v ledové lázni (nejlépe ve vodě s kostkami ledu). Směs by měla trochu zhoustnout. |
2 | Zatím vyšleháme ze smetany šlehačku, opatrně ji vmícháme do tuhnoucího želé. Připraveným šodó naplníme čtyři pudinkové formy, které jsme vypláchli studenou vodou a uložíme alespoň na 6 hodin do chladničky. |
3 | Jahody očistíme, opláchneme, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Připravedné jahody zprudka vaříme 2 minuty, přidáme pudinkový prášek, vaříme za stálého míchání, až omáčka trochu zhoustne. Na závěr osladíme 20 g cukru. |
4 | Vychlazený šodó krém uvolníme po obvodě forem hrotem nože, na pár vteřin ponoříme do horké vody. Krém poté vyklopíme na talířky, okolo zalijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme citronovou trávou a ihned servírujeme. Velmi zajímavou kombinací je smíchaná chuť studeného krému a teplé omáčky. |
Poznámka
Servírujeme studené s teplou omáčkou.