Recept

Jogurtové noky ve višňové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16247

Ingredience

0,3 ks Citronová tráva
1 ks Citrony
100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 špetka Hřebíček mletý
200 ml Jogurt bílý
1 ks Kompot višňový
1 polévková lžíce Mandle plátky
1 špetka Skořice celá
4 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 043kJ
18% Sacharidy 64 g
5% Tuky 4 g
11% Sodík 225 mg
16% Bílkoviny 9 g

Jogurtové noky ve višňové omáčce postup přípravy receptu:

1

V 6 lžících studené vody necháme nabobtnat želatinu. Řádně omytý citron osušíme, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a přecedíme. 2 lžíce citronové šťávy a citronovou kůru rozmícháme v jogurtu s 50 g moučkového cukru, 3 lžíce jogurtové směsi rozmícháme se želatinou, vrátíme zpět do směsi.

2

Z bílků ušleháme tuhý sníh se špetkou soli, zlehka vmícháme do jogurtové směsi a uložíme do misky o průměru 15 - 17 cm. Povrch vyhladíme a vložíme na 6 hodin do chladničky.

3

Z kompotu slijeme nálev, třetinu plodů necháme vcelku, ostatní rozmixujeme i s nálevem. Vlijeme do kastrolku, přidáme cukr, zbylou citronovou šťávu, špetku skořice a hřebíčku a uvedeme do varu. Ve studené vodě rozmícháme Solamyl, přilijeme do omáčky, necháme přejít varem, na závěr vmícháme odložené celé višně.

4

Při servírování rozdělíme omáčku na 4 talířky, lžící omočenou ve studené vodě vykrajujeme z jogurtové směsi noky a klademe na talířky. Dezert ozdobíme mandlovými hoblinkami a lístky citronové trávy.

Poznámka

Servírujeme teplé. Višně můžeme nahradit jahodami, ostružinami, malinami či jinými druhy ovoce. Připravíme z nich salát, ochucený slazenou citronovou šťávou, doplníme jogurtovými noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept