Jogurtové noky ve višňové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtové noky ve višňové omáčce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16247 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
0,3 ks | Citronová tráva |
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 špetka | Hřebíček mletý |
200 ml | Jogurt bílý |
1 ks | Kompot višňový |
1 polévková lžíce | Mandle plátky |
1 špetka | Skořice celá |
4 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 347,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová tráva, Citrony, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Jogurt bílý, Kompot višňový, Skořice celá, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mandle plátky, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtové noky ve višňové omáčce postup přípravy receptu:
1 | V 6 lžících studené vody necháme nabobtnat želatinu. Řádně omytý citron osušíme, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a přecedíme. 2 lžíce citronové šťávy a citronovou kůru rozmícháme v jogurtu s 50 g moučkového cukru, 3 lžíce jogurtové směsi rozmícháme se želatinou, vrátíme zpět do směsi. |
2 | Z bílků ušleháme tuhý sníh se špetkou soli, zlehka vmícháme do jogurtové směsi a uložíme do misky o průměru 15 - 17 cm. Povrch vyhladíme a vložíme na 6 hodin do chladničky. |
3 | Z kompotu slijeme nálev, třetinu plodů necháme vcelku, ostatní rozmixujeme i s nálevem. Vlijeme do kastrolku, přidáme cukr, zbylou citronovou šťávu, špetku skořice a hřebíčku a uvedeme do varu. Ve studené vodě rozmícháme Solamyl, přilijeme do omáčky, necháme přejít varem, na závěr vmícháme odložené celé višně. |
4 | Při servírování rozdělíme omáčku na 4 talířky, lžící omočenou ve studené vodě vykrajujeme z jogurtové směsi noky a klademe na talířky. Dezert ozdobíme mandlovými hoblinkami a lístky citronové trávy. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Višně můžeme nahradit jahodami, ostružinami, malinami či jinými druhy ovoce. Připravíme z nich salát, ochucený slazenou citronovou šťávou, doplníme jogurtovými noky.