Rajčatová polévka se smaženým toastem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka se smaženým toastem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16249 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tabasco |
250 ml | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 435,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Česnek, Chléb toastový, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Tabasco, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka se smaženým toastem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rajčata, krátce je opečeme. Přimícháme cukr, sůl, pepř, ocet a bobkový list, přilijeme vývar a za občasného míchání zvolna vaříme přibližně 15 minut. |
2 | Z toastového chleba odkrojíme kůrku, krajíčky nakrájíme na trojúhelníky. Na rozehřátém oleji zpěníme prolisovaný česnek a chléb osmažíme do zlatova. Mírně osolíme. |
3 | Polévku propasírujeme sítem, osolíme, opepříme a okořeníme tabascem. Rozlijeme do talířů, do každé porce vmícháme 1/2 lžíce smetany a vložíme toasty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.