Recept

Jablka v těstíčku se zmrzlinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16250

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Droždí
2 ks Jablka
2 polévková lžíce Marmeláda brusinková
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Máta
100 ml Olej rostlinný
4 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 853kJ
8% Sacharidy 30 g
42% Tuky 32 g
8% Sodík 160 mg
13% Bílkoviny 7 g

Jablka v těstíčku se zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Vejce rozšleháme s pivem, droždím, cukrem a skořicí. Zlehka přimícháme mouku, aby vzniklo husté těstíčko. Necháme je 10 minut odpočinout.

2

Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Plátky jablek namočíme v těstíčku a smažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, poté je vyjmeme, položíme na papírovou utěrku.

3

Marmeládu do hladka rozetřeme s citronovou šťávou, Talíře posypeme moučkovým cukrem, upravíme na ně horká jablka, přidáme kopeček zmrzliny a lžičku marmelády.

4

Dezert ozdobíme lístky máty.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept