Jablka v těstíčku se zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka v těstíčku se zmrzlinou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16250 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Droždí |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Marmeláda brusinková |
1 ks | Máta |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Skořice mletá |
3 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 192,8mg |
Draslík | 280,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 456,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Jablka, Máta, Olej rostlinný, Skořice mletá, Vejce slepičí, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda brusinková, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka v těstíčku se zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme s pivem, droždím, cukrem a skořicí. Zlehka přimícháme mouku, aby vzniklo husté těstíčko. Necháme je 10 minut odpočinout. |
2 | Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Plátky jablek namočíme v těstíčku a smažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, poté je vyjmeme, položíme na papírovou utěrku. |
3 | Marmeládu do hladka rozetřeme s citronovou šťávou, Talíře posypeme moučkovým cukrem, upravíme na ně horká jablka, přidáme kopeček zmrzliny a lžičku marmelády. |
4 | Dezert ozdobíme lístky máty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.