Brambory pečené s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16251 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
0,5 krajíc | Chléb toastový |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chléb toastový, Kmín celý, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory pečené s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory dobře omyjeme a zabalíme do alobalu, pečeme je v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 35 minut. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nahrubo nakrájíme. |
3 | Celozrnný toastový chléb opečeme a rozdrobíme. |
4 | Rajčata, toast, oloupaný a nasekaný česnek, olej, ocet, kmín, papriku i oregano rozmixujeme na omáčku, podle chuti osolíme, opepříme. |
5 | Brambory vyjmeme z alobalu, upravíme na talíře a podáváme s připravenou studenou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.