Recept

Brambory pečené s rajčatovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 16251
Kategorie: Brambory

Ingredience

1000 g Brambory
2 stroužek Česnek
0,5 krajíc Chléb toastový
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 742kJ
10% Sacharidy 36 g
2% Tuky 2 g
6% Sodík 128 mg
13% Bílkoviny 7 g

Brambory pečené s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brambory dobře omyjeme a zabalíme do alobalu, pečeme je v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 35 minut.

2

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nahrubo nakrájíme.

3

Celozrnný toastový chléb opečeme a rozdrobíme.

4

Rajčata, toast, oloupaný a nasekaný česnek, olej, ocet, kmín, papriku i oregano rozmixujeme na omáčku, podle chuti osolíme, opepříme.

5

Brambory vyjmeme z alobalu, upravíme na talíře a podáváme s připravenou studenou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept