Recept

Brambory s pórkem a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16252
Kategorie: Brambory

Ingredience

1000 g Brambory vařené ve slupce
1 špetka Chilli koření mleté
1 špetka Citronová kůra
1 špetka Kardamom
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr mletý
5 polévková lžíce Mandle plátky
2 polévková lžíce Olej rostlinný
600 g Pórek
1 špetka Skořice mletá
300 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 037kJ
20% Sacharidy 72 g
24% Tuky 18 g
43% Sodík 851 mg
27% Bílkoviny 15 g

Brambory s pórkem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky přibližně centimetr široké. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky.

2

Na pánvi rozehřejeme olej, krátce na něm opražíme kmín, chilli koření, koriandr, skořici, kardamom a plátky mandlí. Přidáme pórek, mírně osolíme a za stálého míchání opečeme. Vložíáme brambory, znovu mírně osolíme, nakonec přilijeme smetanu, ochutíme citronovou kůrou a zvolna dusíme pod pokličkou asi 7 minut.

3

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept