Jednoduchý recept

Bramborové vějíře s pestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16253

Ingredience

10 g Bazalka
8 ks Brambory
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 921kJ
6% Sacharidy 22 g
15% Tuky 11 g
21% Sodík 421 mg
17% Bílkoviny 10 g

Bramborové vějíře s pestem postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce vaříme asi 20 minut v osolené vodě, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.

2

Oloupaný česnek, část bazalky a Parmazán nahrubo nakrájíme. Spolu s piniovými oříšky a olivovým olejem rozmixujeme na omáčku, osolíme, opepříme.

3

Brambory oloupeme, v odstupech 1 cm opatrně nařízneme. Do zářezů vetřeme připravené pesto, brambory položíme na kousky alobalu a kraje zvedneme. Brambory pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

4

Pokrm ozdobíme zbylou bazalkou, můžeme podávat s rajčatovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept