Bramborové vějíře s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové vějíře s pestem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16253 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
10 g | Bazalka |
8 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 727,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové vějíře s pestem postup přípravy receptu:
1 | Brambory ve slupce vaříme asi 20 minut v osolené vodě, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. |
2 | Oloupaný česnek, část bazalky a Parmazán nahrubo nakrájíme. Spolu s piniovými oříšky a olivovým olejem rozmixujeme na omáčku, osolíme, opepříme. |
3 | Brambory oloupeme, v odstupech 1 cm opatrně nařízneme. Do zářezů vetřeme připravené pesto, brambory položíme na kousky alobalu a kraje zvedneme. Brambory pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Pokrm ozdobíme zbylou bazalkou, můžeme podávat s rajčatovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.