Recept

Zelenina s oříškovým máslem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16254

Ingredience

200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr třtinový
400 g Kapusta hlávková
200 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
30 g Ořechy lískové
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 260kJ
9% Sacharidy 34 g
175% Tuky 132 g
30% Sodík 596 mg
14% Bílkoviny 8 g

Zelenina s oříškovým máslem postup přípravy receptu:

1

Nastrouhané oříšky nasucho opražíme, smícháme s máslem, osolíme a uložíme do chladničky.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omytý pórek pokrájíme na nudličky, očištěnou mrkev na plátky a celer na kostičky, kapustu rozdělíme na 8 dílů.

3

Cibuli necháme zesklovatět v oleji, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme mrkev, celer, mírně osolíme a krátce podusíme. Vložíme pórek, kapustu, zalijeme vývarem, okořeníme špetkou muškátu, novým kořením a citronovou kůrou. Vše vaříme cca 12 minut.

4

Připravené oříškové máslo nakrájíme, smícháme s trochou vývaru a vmícháme do pokrmu. Podle chuti dosolíme, ochutíme citronovou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept