Kornoutky z moravského uzeného se salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kornoutky z moravského uzeného se salátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16258 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
10 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
100 g | Kompot ananasový |
130 g | Majonéza |
200 g | Moravské uzené maso |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 141,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Chléb celozrnný pšeničný, Kompot ananasový, Majonéza, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kornoutky z moravského uzeného se salátem postup přípravy receptu:
1 | Omytý celer nakrájíme na tenké plátky, ananas necháme okapat. Několik kousků celeru a ananasu odložíme na ozdobu, zbylé spolu s nasekanými ořechy vmícháme do 100 g majonézy. |
2 | Krajíčky tmavého chleba slabě potřeme zbylou majonézou, plátky uzeného rozpůlíme, svineme do kornoutků, naplníme celerovým salátem a položíme na krajíčky chleba. |
3 | Obložené chleby upravíme na mísu a ozdobíme kousky celeru a ananasu. |
Poznámka
Servírujeme studené.