Bramborový salát s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s jarní cibulkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16259 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory |
5 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
4 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
75 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 607,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 25 minut, scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. |
3 | V hrnci rozehřejeme vývar, odstavíme z ohně, vmícháme hořčici, ocet a olej, osolíme, opepříme. |
4 | Brambory s cibulkou vložíme do mísy, zakapeme zálivkou a protřepeme. |
5 | Salát necháme asi 1 hodinu odležet. |
Poznámka
Servírujeme studené.