Sněhoví sněhuláci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhoví sněhuláci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1626 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
240 g | Cukr moučkový |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 536kJ
9% Sacharidy 31 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 27 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 26,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Sněhoví sněhuláci postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme sníh a přidáváme do něj pískový cukr. |
2 | Poté vmícháme moučkový cukr. |
3 | Sněhovo-cukrovou hmotu dáme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme sněhuláky. |
4 | Pečeme, spíše sušíme v troubě při 120 stupních. |
5 | Po sušení je ozdobíme dle vlastní fantazie. |