Recept

Artyčoky s kořeněnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16268

Ingredience

4 ks Artyčoky
400 g Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Mrkev kořen
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
1,2 l Voda pitná
4 polévková lžíce Víno bílé
400 ml Vývar zeleninový
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 806 kcal
Kilojoule 3 374kJ
38% Sacharidy 136 g
193% Tuky 145 g
81% Sodík 2 g
60% Bílkoviny 34 g

Artyčoky s kořeněnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Artyčoky omyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme střed. Znovu omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Slijeme a necháme okapat.

2

Mrkev a brambory oloupeme, rajčata spaříme, oloupeme a vše nahrubo nakrájíme.

3

V kastrolu na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme brambory a mrkev. Artyčoky urovnáme do kastrolu řezem nahoru, posypeme je tymiánem, nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme.

4

Přilijeme vývar, víno a citronovou šťávu. Uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept