Artyčoky s kořeněnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky s kořeněnou omáčkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16268 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
400 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
200 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
1,2 l | Voda pitná |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 132g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 121g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 151,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Brambory, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky s kořeněnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky omyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme střed. Znovu omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Slijeme a necháme okapat. |
2 | Mrkev a brambory oloupeme, rajčata spaříme, oloupeme a vše nahrubo nakrájíme. |
3 | V kastrolu na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme brambory a mrkev. Artyčoky urovnáme do kastrolu řezem nahoru, posypeme je tymiánem, nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme. |
4 | Přilijeme vývar, víno a citronovou šťávu. Uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 45 minut. |