Recept

Mléčná rýže s nektarinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16269

Ingredience

1 ks Citronová tráva
1 ks Citrony
120 g Cukr krupice
1 špetka Hřebíček mletý
500 ml Mléko polotučné
500 g Nektarinka
120 g Rýže loupaná
1 špetka Skořice mletá
1 polévková lžíce Solamyl
1 ks Vanilkový lusk
2 polévková lžíce Voda pitná
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 820kJ
26% Sacharidy 93 g
5% Tuky 3 g
0% Sodík 8 mg
16% Bílkoviny 9 g

Mléčná rýže s nektarinkami postup přípravy receptu:

1

Citron řádně očistíme kartáčkem, kůru nakrájíme na širší proužky a vložíme do kastrolku s mlékem. Přidáme vnitřek vanilkového lusku, který vyškrábeme hrotem nože. Vše uvedeme k varu, poté přisypeme rýži opláchnutou v horké vodě a za stálého míchání vaříme 20 minut na mírném ohni.

2

Vanilku a citronovou kůru vyjmeme a do kaše vmícháme 40 g cukru. Kastrol postavíme i s kaší do studené vodní lázně a necháme vychladnout. Poté rýžovou kaši rozdělíme do 4 misek.

3

Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a dvě odložíme stranou pro ozdobu. Zbylé pokrájíme a vložíme do kastrolu. Podlijeme vínem, přidáme 2 lžíce citronové šťávy, koření a 80 g cukru. Zprudka vaříme pět minut, poté vlijeme solamyl rozmíchaný ve dvou lžících studené vody a za stálého míchání povaříme minutu do zhoustnutí. Kastrol vložíme do studené vodní lázně s kostkami ledu a ochlazujeme za stálého míchání. Rozdušené ovoce nalijeme na rýži, odložené nektarinky nakrájíme na 12 dílků a rýži v miskách jimi ozdobíme. Mléčnou rýži uložíme minimálně na 2 hodiny do chladničky.

4

Před servírováním ozdobíme citronovou trávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept