Ovocný salát v melounu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát v melounu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16272 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Hroznové víno |
1 ks | Meloun cukrový |
1 ks | Meloun vodní |
250 g | Ostružiny |
350 ml | Víno šumivé (sekt) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 548,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hroznové víno, Meloun vodní, Ostružiny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meloun cukrový, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný salát v melounu postup přípravy receptu:
1 | Meloun řádně omyjeme, osušíme a spodní část melounu lehce seřízneme tak, aby košík stál. Poté po obvodě melounu obtočíme nit tak, aby byla ve stejné výšce od pracovní desky. Nožem si podle nitě naznačíme linku. Na pomoc si vezmeme kulatou formičku, kterou přikládáme těsně pod vyznačenou linku, a špičkou nože vyznačíme půlkruhy. Dlouhým nožem s úzkou čepelí vykrajujeme po celém obvodě naznačené půlkruhy. Na melounu v protilehlých stranách vyznačíme dvě čáry od sebe vzdálené 4 cm tak, aby procházely středem. Ostrým nožem vykrojíme vyznačené držadlo a poté odstraníme vrchní část melounu. Zbylou červenou dužninu částečně vydlabeme, dáme stranou a košík zabalíme do fólie a uložíme na 2 hodiny do chladničky. |
2 | Z dužniny melounu vykrajujeme lžičkou kuličky a zbylou dužninu nakrájíme na kostičky. Jadérka pokud možno odstraníme. Žlutý meloun rozpůlíme, střed s jadérky odstraníme a z dužniny opět tvarujeme kuličky. Zbylou nakrájíme na kostičky. |
3 | Hroznové víno s ostružinami omyjeme, přidáme k melounům. Zakapeme citronovou šťávou, zlehka promícháme s cukrem, přikryjeme fólií a uložíme na dvě hodiny do chladničky. |
4 | Před servírováním košík vyjmeme z chladničky, postavíme na talíř, naplníme připraveným ovocným salátem. Pro větší efekt salát zalijeme před stolovníky šampaňským. |