Ovocné želé s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné želé s vínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16276 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
8 ks | Hřebíček |
70 g | Hroznové víno |
0,3 hrst | Máta |
2 ks | Nektarinka |
70 g | Ostružiny |
70 g | Rybíz červený |
1 ks | Sacharin |
1 špetka | Skořice celá |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
700 ml | Víno muškátové |
100 ml | Víno tokajské |
20 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 254g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 277,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hřebíček, Hroznové víno, Máta, Nektarinka, Ostružiny, Rybíz červený, Sacharin, Skořice celá, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk, Víno muškátové, Víno tokajské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocné želé s vínem postup přípravy receptu:
1 | Ve 100 ml studené vody necháme nabobtnat želatinu. Citron řádně omyjeme, kůru seřízneme, šťávu vymačkáme a přecedíme. |
2 | Muškátové víno s vanilkovým luskem, skořicí, hřebíčky a citronovou kůrou svaříme. Poté přikryté necháme 10 minut odstát. Želatinu rozpustíme v 5 lžících teplého vína, vlijeme zpět ke svařenému vínu, vmícháme tokajské víno a necháme mírně vychladnout. |
3 | Mezitím omyjeme a osušíme ovoce. Vypeckované nektarinky nakrájíme na dílky, zakapeme citronovou šťávou. |
4 | Na dno 4 kompotových misek nalijeme sběračku teplého želé, položíme vrstvu ovoce a vrstvy střídáme. Takto naplněné misky uložíme do chladničky a před servírováním ozdobíme lístky máty. |
Poznámka
Pokud želé připravujeme pro děti, vína nahradíme scezenou šťávou z hroznového vína a jablek.