Bílkový chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílkový chlebíček
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1628 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
100 g | Kandované ovoce |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Tuk |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 3,2mg |
Draslík | 76,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Kandované ovoce, Ořechy vlašské, Tuk, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílkový chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Tuhý sníh ušleháme z bílků, zašleháme do něj krupicový cukr. Vmícháme hrubou mouku, nakrájené kandované ovoce, rozinky a ořechy. |
2 | Nakonec vmícháme rozpuštěné vlažné máslo. |
3 | Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy srnčí hřbet a dáme péct. |
4 | Upečený chlebíček můžeme pocukrovat. |