Jednoduchý recept

Salát z jablek s rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16281
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

20 g Cukr moučkový
4 ks Jablka
200 ml Jogurt bílý
50 g Křížaly (sušená jablka)
0,3 kávová lžička Kyselina citrónová
1 špetka Muškátový oříšek
20 g Ořechy vlašské
2 ks Pomeranče
4 polévková lžíce Sirup hruškový
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,3 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 255kJ
18% Sacharidy 64 g
8% Tuky 6 g
2% Sodík 39 mg
8% Bílkoviny 4 g

Salát z jablek s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Pomeranče řádně omyjeme, z jednoho nastrouháme kůru a z obou vymačkáme šťávu. Obojí dáme do hlubší mísy, přidáme oloupaný a nastrouhaný zázvor, sušená jablka, skořici, muškátový oříšek, 2 lžíce hruškového sirupu, citronovou esenci a horkou vodou spařené rozinky. Zamícháme a marinádu necháme hodinu v pokojové teplotě rozležet. Občas marinádu promícháme.

2

Mezitím omyjeme jablka, neoloupaná rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a přidáme do marinády. Nakonec do salátu přisypeme hrubě nasekané ořechy a vše promícháme.

3

Jogurt smícháme se zbylým hruškovým sirupem, přidáme 20 g cukru, rozmícháme, nalijeme do džbánku a servírujeme k salátu jako dresink.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept