Jednoduchý recept

Plněná pečená jablka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16282
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

2 kávová lžička Citronová šťáva
80 g Džem dia
0,3 kávová lžička Hřebíček mletý
50 g Hrozinky
4 ks Jablka
40 g Mandle
1 ks Sacharin
2 polévková lžíce Sirup Monin - triple sec
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Tuk rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,134 kcal
Kilojoule 4 744kJ
76% Sacharidy 274 g
8% Tuky 6 g
54% Sodík 1 g
10% Bílkoviny 5 g

Plněná pečená jablka postup přípravy receptu:

1

Rozinky spaříme v horké vodě a necháme okapat. Mandle hrubě nasekáme. Džem rozmícháme se sladidlem, kořením, likérem, mandlemi a rozinkami.

2

Jablka řádně omyjeme, opatrně z nich odstraníme jádřince. Nesmíme je poškodit. Ihned je zakapeme citronovou šťávou, aby nezčernala, naplníme připravenou směsí.

3

Zapékací mísu vymastíme, jablka do ní vyskládáme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 20 minut a poté je necháme mírně vychladnout, neboť se nepodávájí horká.

4

Pečená jablka můžeme podávat s vanilkovou omáčkou připravenou z vanilkového pudinku, nízkotučného mléka a sladidla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept