Recept

Gratinované hrušky s hroznovým vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 29 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16283
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

125 ml Citronová šťáva
80 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
120 g Hroznové víno
2 ks Hrušky
1 polévková lžíce Mandle
1 kávová lžička Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 847kJ
19% Sacharidy 68 g
21% Tuky 16 g
5% Sodík 110 mg
19% Bílkoviny 11 g

Gratinované hrušky s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Hrušky řádně omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince, nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou. Hroznové víno opláchneme, necháme okapat, větší bobule rozpůlíme a jadérka odstraníme.

2

400 ml mléka ohřejeme v kastrolku. Ve zbylém mléce rozmícháme pudink. Žloutky našleháme do pěny s vanilkovým a krupicovým cukrem, zašleháme pudinkové mléko, poté mléko horké a šleháme nad párou, dokud krém nezhoustne.

3

4 zapékací misky vymastíme máslem, naplníme krémem a necháme mírně vychladnout. Ozdobíme dílky hrušek, obložíme bobulemi vína, mandlemi a zapečeme v předehřáté troubě na 250 °C 8 minut. Poté posypeme moučkovým cukrem a zapékáme na grilu 3 minuty, dokud povrch nezčervená.

4

Dezert servírujeme vlažný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept