Gratinované hrušky s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované hrušky s hroznovým vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 29 minut |
Doba vaření: | 11 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16283 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
125 ml | Citronová šťáva |
80 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
120 g | Hroznové víno |
2 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Mandle |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 386,0mg |
Draslík | 249,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Hroznové víno, Hrušky, Mandle, Pudinkový prášek - vanilkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované hrušky s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Hrušky řádně omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince, nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou. Hroznové víno opláchneme, necháme okapat, větší bobule rozpůlíme a jadérka odstraníme. |
2 | 400 ml mléka ohřejeme v kastrolku. Ve zbylém mléce rozmícháme pudink. Žloutky našleháme do pěny s vanilkovým a krupicovým cukrem, zašleháme pudinkové mléko, poté mléko horké a šleháme nad párou, dokud krém nezhoustne. |
3 | 4 zapékací misky vymastíme máslem, naplníme krémem a necháme mírně vychladnout. Ozdobíme dílky hrušek, obložíme bobulemi vína, mandlemi a zapečeme v předehřáté troubě na 250 °C 8 minut. Poté posypeme moučkovým cukrem a zapékáme na grilu 3 minuty, dokud povrch nezčervená. |
4 | Dezert servírujeme vlažný. |