Recept

Ježci s brusinkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16284

Ingredience

200 g Brusinky mražené
1 ks Citrony
90 g Cukr třtinový
4 ks Hrušky
8 ks Hřebíček
20 g Mandle
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Pudinkový prášek - vanilkový
0,3 ks Skořice celá
500 ml Voda pitná
500 ml Víno bílé
150 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 475kJ
15% Sacharidy 55 g
4% Tuky 3 g
2% Sodík 31 mg
5% Bílkoviny 3 g

Ježci s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pomeranč a citron řádně omyjeme horkou vodou. Z kůry nakrájíme 5 proužků, šťávu vymačkáme. Hrušky omyjeme, oloupeme a potřeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Mandle nakrájené na hranolky opražíme nasucho a dáme na talířek vychladnout.

2

Půl litru vody, bílé víno se skořicí, hřebíčky a proužky citrusové kůry uvedeme do varu. Poté vložíme hrušky a povaříme 10 minut přikryté. Odstavíme z ohně, rozmícháme 40 g cukru a necháme zcela vychladnout. Studené vložíme na dvě hodiny do chladničky.

3

Příprava omáčky: V červeném víně povaříme 4 minuty brusinky, poté rozmixujeme, propasírujeme a nalijeme zpět do kastrolu. Pomerančovou šťávu scedíme, rozmícháme v ní dohladka pudink, přidáme do omáčky a minutu povaříme do zhoustnutí. Odstavíme, osladíme 50 g cukru a udržujeme teplé.

4

Hrušky vyjmeme z vychladlého nálevu a necháme okapat. Spodek hrušek mírně seřízneme tak, aby stály rovně, a napícháme do nich hustě mandle.

5

Horkou omáčku nalijeme na talířky, do středu postavíme hrušky a ihned servírujeme.

Poznámka

K dezertu podáváme dezertní vidličku a lžičku. Vidličku zapíchneme do hrušky, aby neklouzala po talířku, a lžičkou odkrajujeme kousky, které namáčíme do omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept