Šmakoun se zadělávanými fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šmakoun se zadělávanými fazolkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16285 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Šmakoun |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 188,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Šmakoun, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šmakoun se zadělávanými fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Hladkou mouku nasucho opražíme, zředíme nálevem z fazolek a chvíli povaříme. |
2 | Potom přidáme sterilované fazolky, ohřejeme a osolíme. Pokrm dochutíme citronovou šťávou a kouskem čerstvého másla. |
3 | Podáváme s prohřátým plátkem šmakounu. |