Zapečený šmakoun s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený šmakoun s brokolicí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16290 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Brokolice |
20 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Šmakoun |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 82,3mg |
Draslík | 351,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Šmakoun, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený šmakoun s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou brokolici krátce povaříme a rozebereme na růžičky. |
2 | Z másla (10 g) a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme vejce, na kostičky nakrájený šmakoun, růžičky brokolice, nasekanou petrželku a sůl. Vše dobře promícháme. |
3 | Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Na posledních 5 minut posypeme strouhaným sýrem a necháme roztopit. |