Recept

Zapečený šmakoun s brokolicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16290
Kategorie: Zelenina

Ingredience

400 g Brokolice
20 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Šmakoun
1 špetka Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 925kJ
4% Sacharidy 14 g
13% Tuky 10 g
6% Sodík 122 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zapečený šmakoun s brokolicí postup přípravy receptu:

1

Očištěnou brokolici krátce povaříme a rozebereme na růžičky.

2

Z másla (10 g) a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme vejce, na kostičky nakrájený šmakoun, růžičky brokolice, nasekanou petrželku a sůl. Vše dobře promícháme.

3

Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Na posledních 5 minut posypeme strouhaným sýrem a necháme roztopit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept