Zdravý recept

Hovězí žebro vařené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 163
Kategorie: Maso

Ingredience

1500 g Hovězí žebra
30 g Sůl
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 983kJ
0% Sacharidy 0 g
55% Tuky 41 g
63% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Hovězí žebro vařené postup přípravy receptu:

1

Hovězí žebra (nebo hrudí) nasekáme a dobře opláchneme ve vlažné vodě. Maso vložíme do vařící osolené vody a zvolna vaříme doměkka. Je-li maso ze staršího kusu, přiléváme během vaření teplou vodu, aby bylo stále ponořené.

2

Měkké maso zbavíme kostí a porcujeme.

3

Podáváme je s různými omáčkami, teplými nebo studenými, různě obložené, s upravenou čočkou, s dušenou zeleninou, se zeleninovými saláty, s octovým nebo jablkovým křenem.

4

Pokud maso podáváme samostatně, vždy je podlijeme trochou vlastního horkého vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept