Vepřová kýta s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta s rýží
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16301 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl mořská |
300 g | Vepřová kýta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 50,3mg |
Draslík | 436,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika žlutá, Rýže loupaná, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta s rýží postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Omyté maso nakrájíme na proužky, vložíme na rozpálený olej a rychle opečeme. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Vše dusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, sůl podle chuti a trochu citronové kůry. |
3 | Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou. |