Pstruh s mandlovými šupinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s mandlovými šupinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1631 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
75 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Pstruh |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 175,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 150,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Mandle, Pstruh, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh s mandlovými šupinkami postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané středně velké pstruhy omyjeme a uvnitř potřeme solí. |
2 | V nádobě smícháme mouku, sůl, pepř a strouhanou citrónovou kůru. |
3 | Pstruhy ve směsi obalíme a pečeme na rozpáleném oleji asi 7 minut z každé strany. |
4 | Opečené pstruhy vyjmeme a přendáme na pekáč vyložený pečícím papírem. |
5 | Vyšleháme tuhý sníh a potřeme jím pstruhy. Plátky mandlí poskládáme na pstruhy tak aby vznikl dojem šupinek nebo je můžeme jen posypat. Na každého pstruha dáme plátek másla a pečeme v předehřáté troubě na 170°C dokud mandle nezezlátnou. |