Jednoduchý recept

Grilovaný kuřecí špíz

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16318
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Maso
4 ks Cibulka jarní
8 ks Kuřecí křídla
4 ks Kuřecí stehna
Omáčka
56,3 g Cukr krupice
5 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
3 polévková lžíce Sherry brandy
4 polévková lžíce Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 157kJ
3% Sacharidy 12 g
64% Tuky 48 g
23% Sodík 466 mg
110% Bílkoviny 62 g

Grilovaný kuřecí špíz postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna vykostíme a maso nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulku oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s masem napíchneme na dvanáct bambusových grilovacích jehel.

2

Poté připravíme křídla - u každého odřízneme první kloub a křídlo pak rozpůlíme až ke druhému kloubu. Dvě obnažené kůstky uchopíme a zatáhneme tak, abychom je oddělili od zbytku masa. Menší z nich odstraníme.

3

Špízy i křídla pak ogrilujeme na předehřátém grilu bez použití oleje. Když se z masa začne uvolňovat šťáva, potřeme je větším množstvím omáčky a grilujeme ještě tři minuty křídla a pět minut špízy.

4

Na omáčku si v hrnci z nerezové oceli smícháme sojové omáčky, brandy, rýžové víno a cukr a necháme vařit, dokud se dvě třetiny objemu neodpaří. Poté hrnec odstavíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Hotové maso můžeme podávat se strouhanou bílou ředkví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept