Ovocný kompot se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný kompot se skořicí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16321 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 160 kcal
Kilojoule 669kJ
12% Sacharidy 42 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 375,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Jablka, Skořice mletá, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Ovocný kompot se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Švestky spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. |
2 | Ovoce vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a spolu se skořicí chvíli podusíme. |
3 | Kompot podáváme teplý i studený. |