Staročeská kulajda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeská kulajda
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16328 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,3 l | Mléko odtučněné |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl mořská |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 l | Voda pitná |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 408,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko odtučněné, Ocet kvasný lihový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staročeská kulajda postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, nakrájené brambory uvaříme ve vodě doměkka. |
2 | Bílky z natvrdo uvařených vajec nadrobno nasekáme a spolu s nasekaným koprem povaříme v polévce. Nakonec přilijeme smetanu. |
3 | Měkké brambory v polévce rozšťoucháme a polévku mírně osolíme a dochutíme octem. |