Recept

Zapékaná ryba se sezamem a zázvorovou marinádou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16329
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Banánové listy
2 ks Chilli paprička
2 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Krevetová pasta
2 ks Limetka
1 kg Mořský ďas
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Olej sezamový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Šalotka
2 polévková lžíce Sezam - semena
2 polévková lžíce Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

111% Kalorie 2,191 kcal
Kilojoule 9 167kJ
30% Sacharidy 109 g
189% Tuky 142 g
130% Sodík 3 g
200% Bílkoviny 112 g

Zapékaná ryba se sezamem a zázvorovou marinádou postup přípravy receptu:

1

Ryby bez hlavy dobře očistíme a osušíme. Ostrým nožem je nařízneme po obou stranách až ke kosti.

2

Na marinádu rozehřejeme rostlinný a sezamový olej. Nasypeme sezamová semínka a osmahneme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájený zázvor, nadrobno nakrájené chilli papričky zbavené semínek, rozmačkaný česnek a nakrájenou cibuli.

3

Za stálého míchání cca 2 min. povaříme, dokud zelenina nezměkne. Přidáme vodu, krevetovou pastu nebo rybí omáčku, cukr, pepř a limetkovou šťávu a vaříme ještě cca 3 min. Pánev odstavíme a marinádu necháme vychladnout.

4

Z banánových listů odstraníme stonky a namočíme do vroucí vody aby změkly. Potřeme rostlinným olejem, ryby potřeme marinádou, zabalíme do banánových listů, upevníme pomocí grilovací jehly a necháme cca 3 hodiny odstát, aby se chutě promísily.

5

Troubu předehřejeme na 190 stupňů, ryby dáme na plech a pečeme cca 35-40 min.

Poznámka

Příprava 20 min., další 3 hod. necháme odležet. Použijeme cca 2,5 cm velký kus zázvoru. Banánové listy zakoupíme v prodejnách specializovaných na potraviny z Indie. Pokud nemáme k dispozici, můžeme tuto surovinu vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept