Marcipánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marcipánky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1633 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
250 g | Marcipánová hmota surová |
100 g | Poleva čokoládová |
1 špetka | Skořice mletá |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 33,0mg |
Vláknina | 195,9mg |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Poleva čokoládová, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marcipánová hmota surová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marcipánky postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme marcipán najemno, utřeme s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem, s bílky a skořicí. |
2 | Touto hmotou naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme kolečka. |
3 | Marcipánky spíše sušíme než pečeme na 150 stupňů. |
4 | Poté necháme vychladnout. |
5 | Čokoládovou polevu rozpustíme dle návodu a cukroví nepravidelně poléváme. |