Pomazánka z lučiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z lučiny
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16341 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
40 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurky nakládané |
150 g | Sýr Lučina - termizovaný |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 216,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 650,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z lučiny postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo našleháme s lučinou a zředíme kečupem. |
2 | Přidáme bílek z natvrdo uvařeného vejce nakrájený na kostičky, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou nakládanou okurku. Vše dobře promícháme. |
Poznámka
Pomazánku mažeme na krajíčky celozrnného chleba.