Široké nudle s kachními prsíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Široké nudle s kachními prsíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16346 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Feferony |
1 ks | Kachní prsa |
250 ml | Mléko kokosové |
1 ks | Mrkev kořen |
500 g | Nudle široké |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 43,9mg |
Draslík | 264,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Feferony, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Mléko kokosové, Mrkev kořen, Nudle široké, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Široké nudle s kachními prsíčky postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Očištěné feferonky nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev škrabkou nakrájíme na hoblinky. |
2 | Nudle vaříme v osolené vodě asi 7 minut, scedíme je a necháme okapat. |
3 | Připravené kachní maso opékáme na rozehřátém oleji asi 5 minut, osolíme a opepříme. Vyjmeme a necháme chvíli na papírové utěrce. |
4 | Ve výpeku podusíme mrkvové hoblinky, přilijeme smetanu, mléko a přidáme polovinu feferonek. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou kůrou a chvíli povaříme. Přidáme citronovou šťávu, vložíme maso a promícháme s nudlemi. Pokrm ozdobíme zbylou feferonkou. |