Recept

Tuňák s rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16347

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Kapary sterilované
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máta
7 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
600 g Tuňák obecný
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 624kJ
3% Sacharidy 12 g
29% Tuky 21 g
49% Sodík 979 mg
66% Bílkoviny 37 g

Tuňák s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme a necháme zesklovatět na 3 lžících olivového oleje. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou a povaříme asi 10 minut.

2

Do omáčky přidáme kapary, olivy a dusíme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem, nasekanými bylinkami a mírně osladíme. Odstavíme z plotny.

3

Omyté porce tuňáka osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Maso opečeme na 4 lžících oleje dozlatova. Upravíme je na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept