Tuňák s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16347 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Máta |
1 špetka | Muškátový oříšek |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 674,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kapary sterilované, Máta, Muškátový oříšek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme a necháme zesklovatět na 3 lžících olivového oleje. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou a povaříme asi 10 minut. |
2 | Do omáčky přidáme kapary, olivy a dusíme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem, nasekanými bylinkami a mírně osladíme. Odstavíme z plotny. |
3 | Omyté porce tuňáka osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Maso opečeme na 4 lžících oleje dozlatova. Upravíme je na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a podáváme. |