Mrkvová polévka s párky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová polévka s párky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16348 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
300 g | Hrášek mražený |
0,5 ks | Květák |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 ks | Párky Vídeňské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Vývar zeleninový |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 40,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hrášek mražený, Květák, Muškátový oříšek, Párky Vídeňské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvová polévka s párky postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. |
2 | Kořenovou zeleninu opečeme na rozehřátém másle, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a krátce opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme květák, mražený hrášek a bobkový list. Vše vaříme asi 15 minut, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. |
3 | Do polévky vložíme párky nakrájené na kolečka a prohřejeme. |
4 | Při podávání posypeme polévku nasekanou petrželkou. |