Jednoduchý recept

Okouník mořský pečený s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16349
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Máslo čerstvé
800 g Okouník mořský
1 ks Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata
80 g Suchar dietní
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 013kJ
6% Sacharidy 22 g
34% Tuky 26 g
30% Sodík 603 mg
74% Bílkoviny 41 g

Okouník mořský pečený s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Rybí filety omyjeme a osušíme, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.

2

Ze sucharů připravíme strouhanku. Oloupaný, nasekaný česnek osmahneme na 90 g másla, přidáme strouhanku, nasekané bylinky a vše promícháme.

3

Zbylým máslem vymastíme zapékací mísu, vložíme do ní porce ryby a obložíme je plátky rajčat. Pokryjeme strouhankou s bylinkami a česnekem.

4

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka

Podáváme s bagetou a hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept