Pstruh na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na zelenině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16352 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brokolice |
1 špetka | Kmín drcený |
90 g | Krupky trhané |
200 g | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
320 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 49,9mg |
Draslík | 910,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 95,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 109,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Květák, Paprikové lusky čerstvé, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Krupky trhané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Krupky propláchneme a necháme okapat. Vaříme je ve vývaru asi 25 minut. |
2 | Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Zeleninu přidáme ke krupkám, osolíme, opepříme, a vaříme ještě 10 minut. |
3 | Porce pstruha omyjeme, osušíme, osolíme a mírně okmínujeme. Na teflonové pánvi na rozehřátém másle filety po obou stranách restujeme 5 minut. |
4 | Krupky se zeleninou upravíme na talíře a obložíme pečenými filety. |
5 | Ihned podáváme. |