Vlkouš na pažitce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlkouš na pažitce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16354 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
800 g | Vlkouš obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 636,9mg |
Vláknina | 639,8mg |
Vitamín A | 522,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý, Vlkouš obecný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vlkouš na pažitce postup přípravy receptu:
1 | Z ryb nejprve odstraníme šupiny tupou stranou nože od ocasu k hlavě, vykostíme a naporcujeme. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí, pepřem, zaprášíme kukuřičným škrobem. |
2 | V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje, maso v něm krátce osmažíme a odložíme stranou. Pánev vytřeme papírovou utěrkou. |
3 | Z pažitky odřízneme květy a nakrájíme ji na cca 5cm kousky. Za stálého míchání ji krátce osmahneme na zbytku oleje. Přidáme rybu spolu s rýžovým vínem. Necháme povařit, nakonec vmícháme cukr. Rybu podáváme dozdobenou snítkami čerstvé pažitky. |
Poznámka
Na 4 porce použijeme přibližně dvě ryby o celkové hmotnosti cca 450 g. Pokud možno použijeme čínskou pažitku, má jemnou česnekovou chuť.