Jednoduchý recept

Vlkouš na pažitce

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16354
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
3 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
800 g Vlkouš obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 065kJ
1% Sacharidy 4 g
13% Tuky 10 g
11% Sodík 229 mg
63% Bílkoviny 35 g

Vlkouš na pažitce postup přípravy receptu:

1

Z ryb nejprve odstraníme šupiny tupou stranou nože od ocasu k hlavě, vykostíme a naporcujeme. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí, pepřem, zaprášíme kukuřičným škrobem.

2

V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje, maso v něm krátce osmažíme a odložíme stranou. Pánev vytřeme papírovou utěrkou.

3

Z pažitky odřízneme květy a nakrájíme ji na cca 5cm kousky. Za stálého míchání ji krátce osmahneme na zbytku oleje. Přidáme rybu spolu s rýžovým vínem. Necháme povařit, nakonec vmícháme cukr. Rybu podáváme dozdobenou snítkami čerstvé pažitky.

Poznámka

Na 4 porce použijeme přibližně dvě ryby o celkové hmotnosti cca 450 g. Pokud možno použijeme čínskou pažitku, má jemnou česnekovou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept