Recept

Marinované jehněčí kotlety s mátou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16357
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
8 ks Jehněčí maso
1 polévková lžíce Máta
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 723kJ
1% Sacharidy 3 g
33% Tuky 24 g
3% Sodík 61 mg
40% Bílkoviny 22 g

Marinované jehněčí kotlety s mátou postup přípravy receptu:

1

Tuk z masa odřežeme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a urovnáme spolu s masem do ploché misky.

2

Oloupaný česnek jemně nasekáme, promícháme s olejem, nasekanou mátou a pepřem. Směsí potřeme maso a rajčata. Marinujeme při pokojové teplotě minimálně 15 minut.

3

Grilovací pánev rozpálíme, vložíme do ní kotlety a rajčata řezem nahoru a prudce opékáme asi 4 minuty. Potom maso obrátíme a grilujeme z druhé strany stejnou dobu. Maso i rajčata osolíme. Pokud jsou rajčata hotová dřív než maso, vyjmeme je z pánve a dáme do tepla.

4

Mátu opereme, osušíme a rozdělíme na několik kousků. Maso i rajčata upravíme na mísu, ozdobíme mátou a ihned podáváme.

Poznámka

Jehněčí maso dobře propečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept