Recept

Provensálské jehněčí ragú

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16358
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
800 g Jehněčí hřbet
2 ks Lilek
10 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
3 kávová lžička Provensálské koření
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
0,3 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 500kJ
6% Sacharidy 22 g
86% Tuky 65 g
23% Sodík 470 mg
68% Bílkoviny 38 g

Provensálské jehněčí ragú postup přípravy receptu:

1

Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Lilky omyjeme a nakrájíme na kostky.

2

V hrnci rozpálíme 7 lžic oleje, přidáme cibuli, lilky a za občasného promíchání je opečeme. Přidáme rajčata i se šťávou, osolíme, okořeníme provensálským kořením, zalijeme vínem a zakryté dusíme asi 25 minut.

3

Jehněčí hřbet zbavíme tuku, šlach a nakrájíme ho na kostky. Na pánvi rozpálíme zbylý olej a maso v něm ze všech stran opečeme, asi 5 minut. Přidáme česnek a 5 minut před koncem dušení přidáme maso i s vypečeným tukem k zelenině.

4

Ragú dle chuti okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a nandáme na talíře. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept