Masový nákyp s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masový nákyp s těstovinami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16359 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 ks | Houby sušené |
100 ml | Hovězí vývar základní |
450 g | Jehněčí maso mleté |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Rozmarýn sušený |
2 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Provolone |
250 g | Těstoviny konzumní |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 238,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí maso mleté, Rozmarýn sušený, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Provolone, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masový nákyp s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Křemenáče nebo jiné sušené houby namočíme do 50 ml vody. |
2 | Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a jednu lžíci oleje. Přidáme těstoviny a vaříme 12-15 minut, doměkka. Scedíme, propláchneme vodou a dáme stranou. |
3 | Cibuli nasekáme nadrobno, lístky šalvěje nasekáme najemno. Troubu předehřejeme na 210 °C. V pánvi rozpálíme zbylý olej a mleté maso na něm opečeme. Přidáme cibuli a dál opékáme. Pak směs zalijeme vývarem, namočenými houbami i s vodou a dochutíme solí, pepřem a rozmarýnem. |
4 | Maso promícháme s těstovinami a dáme do máslem vymazané formy. Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme a zalijeme jimi nákyp. Povrch pokryjeme plátky sýra a 20 minut zapékáme. |
5 | Hotový nákyp necháme trochu vychladnout a podáváme. |