Vestfálské zaječí ragú na pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vestfálské zaječí ragú na pepři
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16361 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
5 ks | Cibule |
0,3 l | Hovězí vývar základní |
2 ks | Hřebíček |
8 ks | Jalovec |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
10 ks | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Povidla švestková |
0,3 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
0,3 l | Víno červené |
0,5 l | Voda pitná |
1500 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 373,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 63g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Ocet vinný červený, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Rozmarýn sušený, Tymián sušený, Víno červené, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Povidla švestková, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vestfálské zaječí ragú na pepři postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme, do jedné zapíchneme hřebíček, ostatní nakrájíme na kostičky. Pepř rozmačkáme. |
2 | V tlakovém hrnci přivedeme slanou vodu k varu, přidáme maso, pepř, rozmačkaný jalovec, bobkový list, cibuli s hřebíčkem a ostatní zeleninu, bez nakrájené cibule. Vaříme 20 minut, až je maso měkké. |
3 | Slaninu nakrájíme na kostičky, hotové maso vyjmeme z hrnce, vykostíme a nakrájíme na větší kousky. |
4 | V hrnci rozpustíme slaninu a maso na ní opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout. Vše zalijeme vínem, smetanou a ochutíme solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, paprikou, octem a švestkovými povidly. |
5 | Hotové ragú dáme do větší mísy a ihned podáváme. |