Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16364

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
75 g Marcipánová hmota surová
2 polévková lžíce Mléko polotučné
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 253kJ
12% Sacharidy 42 g
17% Tuky 13 g
0% Sodík 10 mg
8% Bílkoviny 4 g

Křupavé preclíky postup přípravy receptu:

1

Z mouky, marcipánu, 50 g cukru, vejce, másla a citronové kůry vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 30 minut chladit.

2

Z těsta vyválíme plát silný 1/2 cm a formičkou vypichujeme preclíky. Každý preclík potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce a posypeme zbylým cukrem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.

3

Preclíky ozdobíme polevou připravenou smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Polevu můžeme také obarvit potravinářským barvivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept