Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16369

Ingredience

100 g Cukr krupice
200 g Cukr moučkový
400 g Marcipánová hmota surová
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 847kJ
21% Sacharidy 74 g
18% Tuky 14 g
1% Sodík 17 mg
12% Bílkoviny 7 g

Marcipánová srdce postup přípravy receptu:

1

Z vychlazeného, na vločky nakrájeného másla, mouky, cukru a 1 vejce vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přilít trochu studené vody. Těsto zabalíme do fólie a chladíme asi 30 minut.

2

Marcipán (kousek ponecháme na ozdobu) uhněteme s moučkovým cukrem a mezi dvěma fóliemi vyválíme na plát silný 1 cm. Tvořítkem vypichujeme srdce.

3

Připravené křehké těsto vyválíme na plát a vypichujeme z něj srdce. Urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 5-10 minut.

4

Upečená, vychlazená srdce potřeme rozšlehaným vejcem a navrch každého položíme srdce z marcipánu. Lehce je přimáčkneme. Ze zbylého marcipánu vyválíme válečky, položíme je na okraj srdíček a potřeme zbylým vejcem. Krátce zapečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept